Vår kulturplan

Kulturupplevelser är en del av utbildningen och stödjer elevens lärande. Vi vill att våra elever ska vara med om många kulturupplevelser. Vi försöker erbjuda olika typer av kulturformer, både på skolan och hos olika arrangörer utanför skolan. Vi anlitar i första hand de arrangörer som finns i vårt närområde samt de stora scenerna i Stockholm. Vi vill väcka intresse och ge erfarenhet, så att våra elever kan och vill uppsöka och uppskatta kultur på egen hand på sin fritid.

Vi erbjuder Dramaten-biljetter

Ibland bjuder skolan intresserade elever och personal på föreställningar på Dramatens stora scen. Föräldrar är också välkomna att hämta biljetter till sig själva med sällskap. Du som är intresserad av en biljett eller två eller fler, klicka här för att se vilka biljetter vi har för tillfället.

Kulturlotteriet

Det finns mycket bra som vi önskar att alla fick se. Tyvärr har vi inte råd att bjuda alla på allt, men i vårt lotteri har alla intresserade elever i årskurs 7–9 chansen att vinna biljetter.

Vi brukar presentera kulturlotteriets föreställningar på klassrådet och lotta ut biljetterna en och en, två och två eller tre och tre, så skriv upp dig tillsammans med en kompis.

Till några av föreställningarna har vi några vuxenlotter också. (Skriftlig anmälan till någon av oss kulturombud.)

Tips om gratisnöje

I Stockholm finns det nästan 100 museer och nästan alla är gratis för dig under 16 år.