Synligt lärande och digitalisering

Vi vet vad vi kan, vart vi är på väg och hur vi tar oss dit!

Alla tar inte till sig kunskap på samma sätt. Därför utgår vi i vår pedagogik från att visa eleverna olika lärstilar så att var och en kan hitta det som passar bäst för honom eller henne i olika situationer. Skolans uppdrag är att hjälpa eleverna att hitta sin väg till ett framgångsrikt lärande.

Sedan terminsstart våren 2020 deltar Hökarängsskolan i ett projekt tillsammans med Utbildningsförvaltningen och "Visible learning", där hela skolans personal deltar i utvecklingen av ett synlgt lärande, våra mål är att skapa ett gemensamt språk för lärande och gemensamma lärandestrategier så att våra elever kan nå så långt som de bara är möjligt i sitt lärande.

I och med den allt mer digitaliserade omvärlden arbetar vi ständigt för att vara en skola som följer med i samhällsutvecklingen. Våra grundskoleelever i åk 4-9 har alla en egen skoldator där mkt av undervisnignen bedrivs. Lärarna och eleverna utvecklar hela tiden den digitala undervisnignen och använder sig av ett flertal olika appar och program för att skapa en variation och utmaning i lärandet.