Nobelpristagare Akira Yoshino besökte Hökarängsskolan

Nobelpristagaren i kemi, Akira Yoshino, besökte kemilektioner i årskurs 5 och 9, föreläste i ljushallen och svarade på elevernas frågor.

Till samlingen i ljushallen för årskurserna 8 och 9 var också elever från Gubbängsskolan inbjudna. Många fotografer och reportrar följde nobelpristagarens skolbesök.

Lärare och elever hade förberett sig genom att läsa på om Akira Yoshino och hans forskning. Just litiumjonbatteri intresserade många elever, så nära i vardagen och så intressant för framtiden.

Den högtidliga och respektfulla elevsamlingen avslutades med att en elev i årskurs 7 sjöng John Lennons "Imagine" för nobelpristagaren och alla oss i publiken.

Vi på Hökarängsskolan är djupt hedrade och tacksamma för att vi fick ta emot Akira Yoshino på hans Sverigebesök. Vi hade en fantastisk dag!