Boho Remake

Elever i årskurs 8 arbetade på slöjd-, bild- och musiklektioner med projektet "Boho", tillsammans med Maggie Grges från S:t Eriks gymnasium i samverkan med Stockholms stadsmission. Slutresultatet visades på modevisning i skolan och i utställning på Lava, Kulturhuset, Sergels torg.

Boho är en av vårens trender 2019. Boho kan tolkas olika, beroende på sammanhang, antingen bohemiskt romantiskt eller väldigt mönstrade och färgglada plagg.

Eleverna utgick från temat Boho och formade vita T-shirts till nya plagg, inspirerade av Boho-trenden. Plaggen skulle uttrycka känslan eleverna fick av temat Boho. Eleverna letade inspiration och hittade motiv till sitt återskapande, gjorde skisser, sammanställde till moodboards och färdigställde sina nya plagg. På musiklektioinerna gjorde eleverna musik till modevisningen.

På modevisningen i skolan fanns inbjudna gäster från S:t Eriks gymnasium. Maggie Grges, som ledde projektet som sitt gymnasiearbete, berättade om projektet, modeller visade upp plaggen och formgivarna berättade om sina idéer och sin arbetsprocess. Alla plagg med tillhörande moodboards ställdes ut på Lava, Kulturhusets verkstad, bibliotek och utställningslokal under fontänen på Sergels torg, 22-27 april.