Rektorsbrev

Jag har nu landat på skolan och börjar känna mig hemma på Hökarängsskolan och Kvicken. Under mina första veckor på skolan har jag presenterat mig för alla elever och all personal. Jag har även haft möjlighet att få träffa en del av er vårdnadshavare vid olika föräldramöten och vid föräldraråd.  Jag tackar för att jag har blivit varmt välkomnad av elever, vårdnadshavare, personal och övriga samarbetspartners i Farsta stadsdelsområde.  Det finns många bra saker som händer runt om på skolan, vilka jag har haft förmånen att ta del av. Vi har även några utmaningar att ta tag i. Jag kommer fortsättningsvis att informera och kommunicera med er vårdnadshavare om vad som pågår på skolan via hemsidan.

Organisation

Skolledningen arbetar nu med planering av organisation kring klasser utifrån skolvalet.  Vi planerar för att ta emot två förskoleklasser och även två sjuor. Under denna period på läsåret pågår även planering av personalens tjänster och en del rekryteringar.

Bo Östenius har nu avslutat sin tjänst på skolan och vi tackar honom för den insats han har gjort som tillförordnad rektor och även som tillförordnad biträdande rektor. Organisation kring skolledning har även setts över. Vi välkomnar Marina Berg tillbaka till skolan! Marina har varit föräldraledig och har tidigare arbetat som lärare och biträdande rektor på skolan. Marina Berg kommer framöver vara ansvarig för F-3 och fritidshemmet i grundskolan. Vidare har vi även slutfört rekrytering av biträdande rektor som efterträder Helena Lindqvist. Vi välkomnar Tove Ellberg som ny biträdande rektor! Tove påbörjar sin tjänst på skolan under sommaren. Charlotta Lindqvist och Tove kommer vara ansvariga skolledare för årskurserna 4-9 på Kvickentorpsskolan under höstterminen. Suha Mariosh kommer fortsätta att ansvara för grundsärskolan F-9. I skolledningen ingår även intendent, Helena Håkansson. Ni kan vända er till henne om ni har frågor rörande ventilationsprojektet. Hon ansvarar även för verksamhetens lokaler, städning och mat.

Skolavslutning

Skolavslutningen är fredagen den 8 juni. Vi börjar med musikframträdande  i Söderledskyrkan och har avslutning i klassrummen. Mer detaljerad information kommer ni att få via mentorernas veckobrev.

Valborgsfirande på skolan

Jag har idag fått vara med och fira in Valborg tillsammans med alla skolans elever, personal och en del av er föräldrar. Jag är djupt imponerad av skolans tradition med Squaredans som fokus för dagen. Mina förväntningar var höga, då jag hade fått information innan, om att denna 40-åriga tradition är något extra. Dagens tema slog alla mina förväntningar. Att få ta del av elevernas energi, glädje och kunskap i dans var fantastiskt. Jag är stolt över att få vara rektor på en skola där både personal och elever kan genomföra en dag där gemenskap och samarbete genomsyrar hela skolans atmosfär.

Jag önskar er alla en trevlig helg, en härlig Valborg och en skön 1:a maj.

Hälsningar,
Fatima