Vandring med idrottsprofilen, åk 8

Dagen började klockan halv tio med en samling i Davids klassrum. Vi gick igenom packningslistan och stormköken delades ut till tältgrupperna. Vi lämnade våra sovsäckar och tält till Anna, som körde dem till Lida, där vi senare skulle slå läger. Vi tog bussen till Flemingsbergs station och därifrån gick vi till Visättra. Vi kom in på Sörmlandsleden, vilket var vägen som skulle leda oss till Lida.

Under resans gång tog vi ett fåtal pauser, vilket vi var väl värda efter mycket kämpande i den gassande solen. Trots värk i både axlar och ben, fortsatte vi glada och pigga vår vandring. När det var dags för lunch packade vi fram våra stormkök och tillagade en god kycklingwok med ris. Det var en befriande känsla att äntligen få ta av sig de tunga ryggsäckarna och fylla de tomma flaskorna med kallt, friskt källvatten. Med laddade batterier fortsatte vi vår resa mot Lida, som nu var knappt fyra kilometer ifrån oss.

När vi väl skymtade Lida var vi mycket trötta, men även stolta och lättade över att vi, efter de tunga två milen under baddande sol, äntligen var framme och att våra förväntningar uppfylldes i det att Anna var där med våra tält och sovsäckar. Vår ankomst följdes senare upp med svalkande bad, grillande och närvarande föräldrar. Tillsammans spelade vi fotboll, kastade frisbee och hade det allmänt trevligt. Under kvällen så satt vi vid lägerelden och berättade spökhistorier, spelade frågesport och det var hemskt kul. En liten bit bort så kunde man fylla sin vattenflaska med kallt vatten och gå på toa. Inne i tälten kollades det på film och spelades kort. Efter många timmar av aktiviteter somnade till slut allesammans.

Dagen efter så packade vi ihop tälten och åt frukosten tillsammans. Vi städade ihop det sista och bar med stormköken och tälten till Annas bil, som sedan skulle köras till skolan medan vi själva tog bussen till Tullinge. Väl i Tullinge tog vi pendeltåg till Huddinge. Därifrån tog vi bussen hem till Hökarängen.

Under resans gång lärde vi oss mycket, bland annat att det inte var Lida som var målet, utan resan och gemenskapen!

 

Skrivet av:
Mattias Andersson
Mikael Ridell
Henok Mekonen
Nils Landerberg

Dela:
Kategorier: