Guld, silver och brons - Hökarängsskolan, trippelt bäst i Stockholm!

Onsdagen den 18 maj deltog Hökarängsskolan med 3 mixlag i Skolstafetten. Eleverna åkte med pendeltåget tillsammans till Spånga och var i god tid till starten på Spånga IP. Alla var lite nervösa men samtidigt peppade att ge allt för vår skola. Vädret var perfekt med blandat sol och moln, vilket skapade en bra temperatur samt en trevlig atmosfär.

Ett 30-tal lag/skolor radade upp sig på startlinjen och när startskottet gick, så ökade spänningen. Banan var 1500 meter i terräng och man kunde inte se löparna när de var ute på sitt varv. Vid första växlingen kunde man dock börja ana att det låg något stort i luften, Hökarängsskolan låg etta, tvåa och trea vid första växlingen… skulle det hålla?

Samtliga löpare i Hökarängsskolan gjorde fina insatser och efter fyra varv var det dags för målgång. Det var med stolthet vi kunde konstatera att Hökarängsskolans tre stafettlag höll hela vägen och kunde ta hem guld (på fantastiska segertiden 22.49), silver och brons!

Charlie i 7c, fick, med andan i halsen, hålla segerintervju när speakern gav honom mikrofonen efter målgången och sen fick segerrusiga Hökarängselever gå upp på prispallen för att ta emot sina medaljer och publikens hyllningar.

Eleverna som deltog i skolans 3 stafettlag var: Ella 9a, Sebastian 9b, Daniele 9a, Omar 9a, Linus 8b, Micke 8b, Cristal 8b, Alexandra 7a, Jordan 7b, Mabou 7b, Isaak 7b, Malin 7b och Charlie 7c

/Joakim Samuelsson