Nya fågelholkar i Hökarängen!

Under höstterminen byggde eleverna i grundsärskolans högstadium fågelholkar. Varje elev fick en planka och en ritning och jobbade fram sin holk.

- Det måste vara ohyvlat på insidan, så att fåglarna kan ta sig ut, berättar slöjdlärare Carol Loukkola. På utsidan kan man slipa om man vill. Några elever har valt att måla sina holkar. Alla holkar har blåmeshål, 25 mm, och det kan passa talgoxar också.

I december gick alla elever till Hållbara Hökarängens lokal och lämnade över holkarna. Kjell Andersson berättade att de skulle sättas upp i Hökarängen, men först ställdes holkarna ut i skyltfönstret, så att alla kunde se dem.

Fågelholkarna är nu uppsatta runt om i Hökarängen och på kartan kan man se var varje holk sitter. Nu är det dags att se om fåglarna har flyttat in.