Studiebesök från Japan till Grundsärskolan

Onsdagen den 18 februari hade vi ett studiebesök från Bunkyo universitet i Japan. De var 40 personer, varav 36 lärarstudenter, en professor, en universitetslärare, en gruppledare och en tolk. Syftet med besöket var att ta del av vårt integreringsarbete mellan grundskola och grundsärskola och hur vi kan få med oss både elever och vårdnadshavare. Suha Mariosh tog emot besöket, och presenterade skolan och integreringsarbetet hos oss, men det var elever från Grundsärskolans högstadium som guidade grupperna runt i verksamheten och besökte några lektioner. Besökarna var mycket imponerade av hur medvetna eleverna är om sina studier och hur långt vi har kommit med vårt integreringsarbete.

Strax innan avfärd, i väntan på bussen, passade flera av besökarna på att, till stort jubel från publiken i ljushallen, spela ut den ena högstadieeleven efter den andra i pingis.