Värdegrundsdagar i skolstartstider

Vi hade en underbar dag på Gubbängsfältet! Vi lekte, tävlade och arbetade tillsammans med våra mentorer och lärare. Vi lärde känna många nya kompisar i både den egna klassen och i parallellklasserna. Och solen strålade!

Värdegrundsdagarna är en del av skolans trygghetsskapande arbete. Alla elever ska känna sig trygga och må bra i skolan. Eleverna ska känna varandra och kunna arbeta bra tillsammans i klassen. Eleverna ska ha kontaktytor även utanför den egna klassen och kunna möta och arbeta med unga och vuxna, som de inte redan känner. De vuxna i skolan ska möta och arbeta med elever som de inte själva undervisar eller inte redan känner.

På värdegrundsdagarna lär vi oss vår värdegrund och samtalar kring den och vilka regler som gäller. Vi kommer överens om hur vi ska ha det i våra klasser för att alla ska må bra, utvecklas och lyckas i sina studier.