Konst utan gränser - Arte sem fronteiras

Under två veckor i maj gästade konstnären Samuel Djive från Moçambique Hökarängsskolan och arbetade tillsammans med elever i Bild&form-profilen i projektet ”Arte sem fronteiras/ Konst utan gränser”. Samuel hade tagit med sig verk av skolungdomar i Moçambique och dessa var utgångspunkten för att skapa en dialog genom konst med ungdomar här i Hökarängen.

Måndagen den 12 maj ställde bildprofilen ut sina och de moçambiquanska ungdomarnas verk i ett Street Gallery, först i Hökarängsskolans ljushall och sedan på skolgården. Här kunde alla titta och låta sig inspireras, själv skapa och delta i utställningen.

Onsdagen den 28 maj hade bilderna från Sverige anlänt till ungdomarna i Moçambique. På bildprofiltimmen tittade vi på fotografier från när moçambikierna fått arbetena och fortsatt jobba vidare med dem. De jobbade också vidare med utställningen, som ska äga rum den 4 juni.

Torsdagen den 4 juni ska vi vara med igen och få en guidad visning via skype av vår gemensamma utställning, nu i Mocambique.
 

Dela: