Sommarskola 2016

Sommarlovsskolan har i vanlig ordning varat i tre veckor. Det har varit skola som vanligt men kortare och intensivare dagar. 

Eleverna har arbetat med ämnen som de behöver öva mer på, oavsett om de varit där för att ta igen missade avsnitt eller bara för att repetera och öva upp sina färdigheter. Det har varit ett brett spektrum av stoff som har behandlats och övats på, från språk till samhälls- och naturämnena. 

Eftersom eleverna har varit indelade i mindre grupper, så har alla kunnat få det stöd som behövs. 

Tre veckors arbete har lett fram till att eleverna har utvecklat sina förmågor och är bättre rustade inför nästa termin. 

En uppskattad utflykt under sommarskolan var Naturhistoriska riksmuseet och Cosmonova. Vi tittade på kroppens biokemi och fysiologi, hjärnan och dess funktioner, sinnena och mycket mer i utställningen Djuret människan. 

De olika grupperna såg två olika filmer där den ena behandlade vår marina miljö och hur konsekvenserna av vår livsstil påverkar korallreven. 

Den andra filmen, ”Det osynliga mysteriet”, tog oss med på en resa genom våglängder som inte är synliga för våra ögon, IR och radiovågor, och hastigheter som är för långsamma eller för snabba, som tillväxt av en planta eller ett blixtnedslag. Spännande!

Vi avslutade sommarskolan med att besöka den tropiska miljön inne i Fjärilshuset och akvariet Haga Ocean. Vi tittade på nykläckta fjärilar, den nya utställningen med rovdjur och besökte akvariet med hajar och andra fiskar.

Tack alla sommarskolelärare för en underbar sommarskola!

Dela: