För dig i rörelse

Det mest naturliga som finns för oss människor är att röra på oss. För våra elever på Idrottsprofilen innebär det att det är extra många idrottstimmar varje vecka.

För att du ska utvecklas och få en bredd i dina färdigheter växlar vi mellan olika sporter och aktiviteter. Det gör att du får en bra grund att stå på och det blir enklare att framgångsrikt kunna sadla om från en idrott till en annan. Med jämna mellanrum lämnar vi skolan för att testa aktiviteter som klättring, bowling, tennis, fäktning och andra sporter.

Undervisningen varvar teori med praktisk utövning och all tid vi lägger på idrotten kommer från dina val och resurstimmar, vilket innebär att du inte går miste om den ordinarie undervisningen. Däremot blir det oftast lättare att tillgodogöra sig all annan undervisning när man får aktivera sig fysiskt. Kamratskapen får man på köpet.

Välkommen att söka till idrottsprofilen!