Stolta traditioner

Hökarängsskolan byggdes 1950 och samma år öppnades tunnelbanelinjen in till T-centralen.

Skolan ritades av arkitekt Ture Ryberg. Vissa förändringar har gjorts genom åren men i stort bevarar byggnaderna sin ursprungliga arkitektur. Riksantikvarieämbetet bedömer att anläggningen har ett arkitekturhistoriskt värde.

Upplevelser och gemenskap

Hökarängsskolan har under årens lopp utvecklat värdefulla traditioner, som skänker upplevelser och skapar gemenskap. I mer än 40 år har elever på Hökarängsskolan bjudit in till julspel och varje Valborg sedan 25 år tillbaka har alla klasser dansat squaredans för att hälsa våren välkommen. Många föräldrar, som själva en gång gick i Hökarängsskolan, före detta elever och många grannar runt skolan kommer och hälsar på för att delta vid våra högtidsdagar. Nya och gamla evenemang ger glädje och samhörighet under skolåret.