Se och skapa konst

Konsthall C är en av Hökarängsskolans samverkanspartners. Under årens lopp har elever och lärare besökt utställningar och elever har deltagit med arbeten i konsthallens utställningar. I större samverkansprojekt har elever och lärare arbetat tillsammans med konstnär.

Under 2010/2011 startade Hökarängsskolan, Konsthall C och konstnären Anna Högberg ett pedagogiskt samarbete. Tillsammans bygger vi ett program som inte enbart bygger på konsthallens utställningar utan där särskilt inbjudna konstnärer utformar samarbetet i dialog med elever och lärare.
Projektet ger elever och lärare nya sätt att se och tänka kring konst, konstpedagogik och lärande.

Konsthall C är inrymd i Tobaksområdets gamla centraltvättstuga. Konsthallen har fri entré och vem som helst kan ställa ut – efter att ha bokat tid, precis som när det var en tvättstuga. Läs mer på www.konsthallc.se.