Ett steg mot elitnivå

Högt tempo, snabba vändningar och många poäng. Det är basket och det är en del av vardagen för våra elever på Basketprofilen. Vi kör två träningspass per vecka där vi varvar teori med teknik, styrka, kondition och taktik. Träningen sker i skolans egen idrottshall och leds av den erfarne och meriterade tränaren Joakim Samuelsson. Basketprofilen vänder sig främst till dig som redan spelar i ett klubblag och vill kunna satsa ytterligare på basketen.

Utöver att du får bra kondition övar du även upp snabbhet, uppfattningsförmåga och koordination. Lagandan är stark och många hittar vänner för livet. Basket har också en fördel av att det blir lättare för dig att tillgodogöra dig andra, mer teoretiska ämnen. Därför lägger vi vissa lektioner i anslutning till träningarna.

En naturlig förlängning för alla elever som vill utvecklas i sporten är att fortsätta även i gymnasiet. Sedan flera år har Hökarängsskolan ett samarbete med Farsta gymnasium som erbjuder basket på elitnivå.

Välkommen att söka till basketprofilen!

För ytterligare information kontakta

Joakim Samuelsson   joakim.samuelsson@polisenbasket.com, 0708-24 36 09